петак, 27. новембар 2009.

Divljaci...


Mesto dogadjaja, zgrada u izgrdanji preko puta "Leske". Ili, preciznije, ulica od zgrade opštine i okruga prema naselju "POdvorce. Inače veoma prometna ulica kojom se , dalje, ide za Vučje a deo je i regionalnog puta .
To nije sprečilo one koji grade zgradu, o kojoj još uvek navodno raspravlja komisija koja je formirana da bi utvrdila kako se po Leskovcu gradilo i gradi., da blokiraju ulicu.
Naravno, dok komsija završi svoj posao ova zgrada će biti gotova a činjenica da se često dešava da kamioni za mešanje maltera ili šleperi sa ciglom i viljuškari zakrče čitavu ulicu, o prolazu stanarima već pomenute "Leske" da i ne govorimo, nikoga u gradu posebno ne uzbudjuje.
Nadležni načelnici službi i inspekcija koje bi time trebali da se bave, za to su i plaćeni, ne odgovaraju na telefonske pozive a saobraćajna policija "kulira" jer su "neobavešteni".
Da li bi , onda, jedino logično pitanje trebalo da bude “kolko košta” sva ta opuštenost nadležnh organa I njima sličnih?
Naravno, pošto smo mi ozbiljan medij nećemo pitati to već, za početak, ko stvarno gradi ovu zgradu, ko je dao dozvole da grade na trotoaru i na delu gradskog gradjevinskog zemljišta ?
I da li je Leskovac grad u kome, po sistemu zakona finasijski jačega, dodjete, pobodete kolac I krenete da zidate. A dozvole dobijate tek ako se neko ozbiljno I uz medijsku podršku pobuni?!
I da li će, ako već spominjana komisija najzad možda utvrdi (u šta baš I ne verujemo, ne znog činjenica već zbog pojave) da su neke dozvole ipak izdate nezakonito neko krenuti da ruši zgradu koja se uveliko gradi?
Ili će stvar biti “legalizovana” legalnim sredstvom plaćanja?
Preuzeto:JUGPress
Ma to je daleko od opstine pa inspekcija jos nije tu stigla...

Нема коментара:

Постави коментар