петак, 13. новембар 2009.

Saradnja

Regionalnoj privrednoj komori Leskovac odobren je projekat koji se sprovodi u saradnji sa bugarskim partnerima u vrednosti od 86 hiljada evra, prezentovano je na konferenciji za novinare. Projekat će biti realizovan u saradnji sa Evropskom unijom i Komorama iz Zaječara, Vidina i Vraca, rekao je je predsednik Privredne komore Leskovac Goran Jović.

" U projektu će uzeti učešće oko 20 organizacija sa ciljem da se poboljašju kapaciteti i poslovne informacije. Projekat je okrenut privrednicima i nadamo se da će doprineti saradnji preduzeća sa obe strane granice, i naše i Bugarske. Mislimo da će nakon toga nastup privrednika i Srbije i Bugarske biti mnogo lakši prema trećim tržištima", objasnio je Ostojić.
Prema proceni u projektu bi trebalo da učestvuje preko 200 privrednika sa Bugarske i srpske strane a njihov rad biće usmeren kroz radionice i seminare.

Jović je rekao da je ove godine realizovano 17 projekata, ali da je poseban uspeh ostvaren na sajmu u Argentini.

" Kao deo priznanja za uspešan rad, bio sam šef delegacije Privredne komore Srbije na sajmu u Buenos Ajresu, u Argentini, i moram da kažem da je interesovanje argentinskih privrednika za našu prezentaciju bilo veliko. Uslovi koje Vlada Srbije nudi privrednicima za otvaranje pogona na jugu Srbije doprineli su da je već nekoliko preduzeća za otvaranje pogona na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Sada predstoji da se obave razgovori sa lokalnim samoupravama na području naša dva okruga. Videćemo kakvo je interesovanje naših Opština za učešće u braunfild i grinfild investicijama privrednika iz Argentine"., istakao je Jović.

On je najavio da već tokom marta naredne godine očekuje posetu delegacije iz Argentine. On je rekao da Regionalnu privrednu komoru Leskovac do kraja meseca očekuje učešće na Sajmu etno hrane u Beogradu, ali da predstoje i posete italijanske delegacije i grčkog grada Kavale Leskovcu.
Preuzeto:JUGpress

Нема коментара:

Постави коментар