четвртак, 15. октобар 2009.

Barje


Juce je DSS odrzala konferenciju za štampu i na njo plrenula neka pitanja.
Član resora za komunalnu delatnost Gradskog odbora DSS-a, Nenad Cvetković, rekao je da političari moraju građanima podneti račune o tome koliko miliona evra je uloženo u vodosistem Barje, uz postavljanje pitanja da li je to zaista regionalni vodosistem i kome će biti prodat višak vode iz ove akumulacije.
On je konstatovao da se i pored nedostatka vode u okolnim opštinama, Vlasotincu i Lebanu, ne vode ozbiljni pregovori kako bi se voda isporučivala i tim opštinama. " Mnogo se govorilo o početku izgradnje severnog kraka vodovoda do Brestovca ali je na žalost to još uvek ostalo mrtvo slovo na papiru. Nema nikakvih aktivnosti na pripremi za dolazak vode iz Barja. Nema razgovora ni sa okolnim opštinama, poput Lebana i Vlasotinca, koje kubure sa vodom. Sa predstavnicima ovih opština nisu održani ni elementarni sastanci, iako će Leskovac imati višak vode. Najnormalnije bi bilo da Leskovac upravo tim opštinama proda višak vode, konstatovao je Cvetković.

Član Glavnog odbora DSS rekao je da aktuelna vlast još uvek ne vodi dovoljno računa o pojedinim delovima grada.
"Ne mogu se zanemarivati građani na periferiji u odnosu na stanovnike centra grada i ne mogu im se davati obećanja samo tokom izborne kampanje" , rekao je Popović.
On je kao primer naveo ulice Kosmajsku i Kralja Milutina.
" Apel je lokalnoj vlasti da reši ovaj gorući problem jer tamo imamo oko dve hiljade građana. To je ujedno i put koji se prostire preko Donjeg i Gornjeg Sinkovca, sve do sela Vlasa. Konačno bi trebalo završiti zemljane radove i asvaltirati tu saobraćajnicu, kako bi se ljudima obezbedio kvalitetan prilaz njihovim kućama" , rekao Popović.
Na konferenciji za novinare zatražen je odgovor i na pitanje kada će biti uređen Hisarski kanal, koji predstavlja jedan od važnijih problema stanovnika zapadnog dela grada, jer je, prema njihovim rečima, zapušten i neuređen.

Kada čovek sa strane ovo pročita radosno usklikne i pomisli bravo napokon jedna politička stranka koja pravilno razmišlja jer sva postavljena pitanja su na mestu i za sva pitanja nama Leskovačanima trebaju odgoovri, za uludo potrošene i proćerdane pare neko treba da odgovara... ali avaj ko traži odgovore, odgovore traže ljudi koji su u prethodnom periodu u više navrata bili na vlasti u gradu koji su mogli da su hteli na vrlo lak, brz i jednostavan način doći do tih podataka i prezentirati ih građanima Leskovca ali nisu.
Nisu zato jer su i oni trošili te pare, kako to oni znaju, pa sad bacaju prašinu u oču građanima i prave se naši zaštitnici.
Bože spasi nas ovakvih i sličnih dušebrižnika i zaštitnika i daj nam snage da ih uklonimo sa scene.

Нема коментара:

Постави коментар