четвртак, 8. октобар 2009.

Zasto ???

Ovo pitanje postavili su na današnjoj konferenciji za novinare članovi Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije.
Oni su konstatovali da to možda predstavlja dodvoravanje ili dokazivanje gradonačelnika Slobodana Kocića pred republičkim vlastima koje zagovaraju racionalizaciju ali im treba probni balon za „ispitivanje“ javnosti.

Pored „ad hok racionalizacije“ član Glavnog odbora DSS-a Milan Popović, postavio je i pitanje zašto se mišljenja gradonačelnika Kocića i predsednika Skupštine Živojina Stefanovića razlikuju po pitanju podrške republičke Vlade lokalnoj samoupravi.

" Pa nije mi jasno, jer sam na jednom sajtu pročitao, sasvim suprotna mišljenja gradonačelnika Kocića i predsednika Skupštine grada Živojina Stefanovića. Dok Stefanović kaže da nije zadovoljan podrškom Vlade Srbije, i da nije zadovoljan onime što je Vlada obezbedila Leskovcu za proteklih šest-sedam meseci, na drugoj strani gradonačelnik tvrdi suprotno. On kaže da je Vlada Srbije podržala novu lokalnu vlast i da je čak 1,5 milijardu uložila u naš grad. Kako se radi o dva ozbiljna političara, tek sada mi nije jasno šta je u toj priči istina" , rekao je Popović.

Vladimir Lazarević, član Gradskog odbora Demokratske stranke, rekao je da je u Leskovcu u poslednjih nekoliko meseci postala tabu tema pitati kada će plata.
On se osvrnuo i na racionalizaciju koja se sprovodi u Javnom preduzeću Pijaca, gde se , tvrdi, na prinudne odmore šalju samo uposlenici koji nisu članovi Demokratske stranke.
Na konferenciji za novinare naglašeno je da proces racionalizacije ne može dati efekte ukoliko se plate direktora, poput Javnog preduzeća Pijaca, povećavaju za 45 odsto na osnovu „rezultata rada“.
Takva racionalizacija zaposlenih nije potrebna Leskovcu, zaključeno je na konferenciji za novinare Demokratske stranke Srbije.
Ptruzeto:JUG Press
Zato jer ste zaposljavali po vezama rodbinskim i partijskim dok ste bili na vlasti

Нема коментара:

Постави коментар