петак, 2. октобар 2009.

Skuplja dara nego maslo


Zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa i kašnjenja radova na izgradnji gradskog kolektora, dobar deo cevi koji je bio pripremljen za ugradnju još prošle godine sada se nalazi u skoro neupotrebljivom stanju.
U leskovačkom „Vodovodu“ zbog toga nisu zabrinuti, jer kako ističe direktor Zoran Stojanović, sve pada na teret izvođača radova, sa kojim je zaključen ugovor „ključ u ruke“.

" Građani Bogojevca i Navalina tražili su mnogo veće naknade nego što su im mogle biti priznate, pa je zbog toga nadležni Sud preuzeo stvari u svoje ruke i imam obećanja da će to u narednih nekoliko dana biti rešeno. Izvođač radova „Velika Morava“ obavestio me je da će sa radovima početi 1. novembra, jer sada očekuju da meštani Navalina i Bogojevca završe sa poljoprivrednim radovima, da ne bi oni uništili letinu. Tu je ostalo da se ugradi još nekih 400 metara cevi za gradski kolektor ali trošak za propale cevi snosiće izvođač radova. Nadzorni organ neće dozvoliti da se takve cevi ugrade", objašnjava Stojanović.

Zbog korišćenja kanalizacione mreže, koja nije u potpunosti završena, Vodovod se suočava sa novim problemom, odnosno izlivanjem fekalija na pojedine parcele.

" Meštani Bobišta i Bratmilovca već su se priključili na kanalizacionu mrežu i te fekalije odlaze u pojedine parcele. Planiramo da u najskorije vreme omogućimo da ta voda otiče u kompezacione bazene i taložnike, sve dok za par godina ne izgradimo Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda", rekao je Stojanović.

Prema najavi iz leskovačkog Vodovoda završetak izgradnje gradskog kolektora, očekuje se do kraja ove ili početkom naredne godine.
Preuzeto:JUG Press
Tako je to kod nas kad radimo mimo zakona da bi se dodvorili glasacima pa na kraju bude skuplja dara nego maslo

Нема коментара:

Постави коментар