петак, 2. октобар 2009.

Lekar


Specijalista interne medicine i donedavni gradonačelnik Goran Cvetanović (44) uspeo je da 21. septembra, mimo zabrane o zapošljavanju u institucijama i ustanovama koje su na gradskom budžetu, dobije radnu knjižicu Doma zdravlja kao lekar u kućnoj nezi.
U realizaciji ove ujdurme pomogao mu je Nebojša Dimitrijević (DSS), direktor Doma zdravlja, koji je odmah zatim podneo ostavku. Vest o zapošljavanju procurila je tek u četvrtak kada je Cvetanović krenuo u obilazak pacijenata.
Aktuelna vlast (DS, G 17 plus, SPS i NS) ogorčena je ponašanjem Dimitrijevića, koji o ovom potezu nije obavestio ni Upravni odbor, niti čelnike grada.
- Smatram da jedan takav stručnjak i čovek treba konačno da dobije posao i ne vidim ništa loše u tome - kaže Dimitrijević koji je, kako saznajemo, promenio stranački dres i prešao u "naprednjake".
Cvetanović, kome je ovo prvo zaposlenje kao lekaru, takođe ne vidi ništa čudno u tome što je dobio posao.
- Lekar sam specijalista sa prosekom 8,73, pa neću valjda semenke da prodajem na ulici. Mogu da radim u Domu zdravlja ili Opštoj bolnici - kaže Cvetanović, i dodaje da će odmah zamrznuti svoj radni status u Domu zdravlja, jer je dobio mandat republičkog poslanika. - Bio sam savezni i republički poslanik, ministar i gradonačelnik, ali je moja majka plakala od sreće tek kad sam se zaposlio kao lekar.
Saša Pešić (DS), član Gradskog veća, tvrdi da će ispitati po kojim kriterijumima je Cvetanović došao do posla.
- Ako je sve bilo regularno, zašto su to krili gotovo 10 dana. Cvetanović se na posao javio 21. septembra sa urednim lekarskim uverenjem, ali je već sutradan uzeo bolovanje da bi prisustvovao sednici Skupštine grada - kaže Pešić, i dodaje da je sada mnogima jasno zašto je Cvetanović "dva dana za govornicom kritikovao sve živo osim Dimitrijevića".

LICEMERNO
- CVETANOVIĆ je do 19. septembra primao funkcionersku platu iz gradskog budžeta, a sada će primati platu poslanika. Licemerno je što se zalaže za zapošljavanje mladih kadrova - kaže Pešić.
Cvetanović tvrdi da na tržištu danas nema nijednog specijaliste interne medicine.
Preuzeto:Vecrnje novost
Tako ti je u Leskovcu na sva zvona pricaj o postenju i busaj se u prsa a ispod zita radi za svoje dobro a i mogu da ga (ih) primaj kad niko nizasta ne odgovara nego na dobro placenim mestima se nafatiraju uniste firmu pa odu u drugu gde je jos nesto ostalo

Нема коментара:

Постави коментар