четвртак, 8. октобар 2009.

Voda

Probna proizvodnja fabrike vode u Gorini počeće 31. oktobra, najavio je za JUGpress direktor „Vodovoda“ Zoran Stojanović.

On je naglasio je je do sada nekoliko puta odlagan početak rada ovog postrojenja za preradu vode, ali da je glavni razlog bio neobezbeđivanje sredstava iz lokalnog budžeta.
Sada je to prevaziđeno i više nema pomeranja rokova, rekao je Stojanović.

" Ostalo je da se ugrade još četiri cevi između Sloge i fabrike opeka kao i jedna šahta na uglu ulica Radničke i Vlajkove. U toku je postupak ispitivanja rezervoara, bazena i opreme. Do kraja predviđenog roka ostalo je da se još urade trotoari oko zgrada i uređivanje prilaza".

Nakon puštanja u probni rad postrojenja u Gorini, voda iz ovog postrojenja biće priključena na leskovački vodovodni sistem, najavljuju u Vodovodu.
" Mi ćemo vodosistem Barje uključiti u postojeći sistem nakon puštanja u rad postrojenja za preradu vode. Isključićemo sedan od 26 arterskih bunara, koliko ima Vodovod, i tako ćemo smanjiti nivo gvožđa i mangana sa kojima smo do sada imali problema. Voda iz Barja je izuzetnog kvaliteta kako u pogledu hemijskog tako i bakteriološkog sastava" , rekao je Stojanović.

U leskovačkom Vodovodu nadaju se da će puštanjem u rad postrojenja za preradu vode delimično rešiti i problem viška radnika jer će biti angažovani na postrojenju u Gorini.
Preuzeto:JUG Press
A i krajnje je vrme da napokon dobijemo ispravnu vodu ... nadam se.

Нема коментара:

Постави коментар