петак, 2. октобар 2009.

Krivci !!!


U poslednjih nekoliko godina u Leskovcu su izgrađena tri stambeno poslovna objekta, dok su četiri u izgradnji, svi se nalaze u zgusnutom centru grada i na lokacijama bez parking prostora, zelenila, a gabariti zgrada jednaki su placevima na kojima se nalaze. Zbog urbanističkog haosa koji vlada u centru grada odbornici su formirali anketni odbor s ciljem da se ispita način na koji su dobijene građevinske i druge dozvole i da se da predlog na koji način će investitori, ukoliko su zidali nelegalno ili odstupali od plana, obeštetiti grad.
- Cilj anketnog odbora je da u saradnji sa Upravom za urbanizam ispita sve sumnjive dozvole i da se da predlog na koji način će investitori, ukoliko su zidali nelegalno ili odstupali od plana, obeštetiti grad - kaže Živojin Stefanović, predsednik Skupštine grada.
Prema njegovim navodima, novosagrađeni objekti nemaju adekvatne prilaze, terase vise iznad komšijskih dvorišta ili iznad trotoara.
- Posteljine će se tresti na glavama prolaznika. Moramo da se uzmemo u pamet i jednom za svagda rešimo taj urbanistički haos - dodaje Stefanović.
Na udaru političara su tri zgrade na Masarikovom trgu u Ulici Babičkog odreda, zatim objekat pored Gradske kuće Narodnog muzeja, pri kraju tesne i slepe“uličice i započeti objekat na lokaciji „Leska“.
Prema saznanjima „Blica“, svi, sem objekta u izgradnji kod Gradske kuće, imaju dozvole, pa stoga Aleksandar Čogurić, najveći građevinski investitor u gradu, izražava čuđenje na reakcije vlasti.
- Svaki javni istup političara nanosi veliku štetu našoj firmi sa oko 250 zaposlenih. Ionako prodaja stanova u Leskovcu ide loše, a kada oni izađu sa poluinformacijama u javnost, prodaja stane - ogorčen je Čogurić, koji je zajedno sa partnerom Zoranom Rajković podigao dve i zida treću zgradu na kompleksi između Masirikovog trga i Babičkog odreda.
Čogurić kaže da za svaki objekat ima dozvolu, ali da je na njih čekao i po dve godine, što je usporilo gradnju i zbog čega, tvrdi u Leskovcu radi sa gubicima. Jedan od investitora, koji je želeo da bude anoniman, za haos u urbanizmu optužio je gradske činovnike, za koje kaže da su inertni i nedorasli svom poslu.
- Kad inženjeri, ali i oni srednjoškolci uđu u posao, otvaraju svoje privatne firme za projektovanje ili zidanje objekata, pa počnu da ucenjuju investitore kako bi dobili parče kolača. Mnogi su se na taj način obogatili i otišli iz urbanističkih uprava, a oni što su ostali, ili ne znaju svoj posao ili neće da rade - priča naš sagovornik.
Preuzeto:Blic
E moj grdonacelnice nisu oni krivi nego Vi politicari da Vi radite svoj posao dok ste na vlasti ni urbanisti ne bi mogli da vrsljaju.

Нема коментара:

Постави коментар