среда, 14. октобар 2009.

Nove gazde

Uprkos negodovanja opozicionih odbornika zbog dnevnog reda, jjer su pojedine tačke , tvrde, nametnute bez pratećeg materijala, Skupština grada Leskovca, na današnjoj 14. sednici, usvojila je Predlog o izmeni odluke o stručnom usavršavanju u obrazovanju.

U obrazloženju se čulo da je u pitanju samo promena imena centra po zahtevu donatora.
Na mesto vršioca dužnosti direktora Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju imenpovana je Gordana Stanković, kao i članovi upravnog i nadzornog odbora.
Data je i saglasnost na Statut Gradske autobuske stanice Leskovac.

Sednicom su dominirale uglavnom diskusije odbornika opozicije koji su komentarisali zapisnik sa prethodne sednice i stavljali primedbe na njegovu sadržinu i formu, zahtevajući od skupštinske službe da ubuduće podrobnije navodi suštinu diskusija.

Opozicija je od predsednika Skupštine grada Živojina Stefanovića zahtevala da u dnevni red zasedanja uvrsti nekoliko njihovih predloga koji se odnose na visine plata funkcionera i poslovanje Parking sevisa.

Stefanović se složio sa komentarom opozicije „kako je nedopustivo da se na odgovorna mesta u leskovačkim ispostavama Republičkih ustanova postavljaju kadrovi iz Beograda, Vranja i Niša, jer Leskovac ima dovoljno stručnih i kvalifikovanih ljudi, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali“.
Živojin Stefanović je obavestio odbornike da je on sa gradonačelnikom Leskovca, Slobodanom Kocićem, potpisao, kako se izrazio, demarš o ovakvim odlukama i zatražio da ubuduće prednost imaju stručnjaci iz Leskovca.
Gordana Stanković razrešena je dužnosti odbornika zbog ostavke, a na isto mesto imenovana Violeta Aleksić sa izborne liste Demokratske stranke.
Preuzeto:JUGpress
Pa gospodo da ste sposobni ne bi Vam dovodili tutore i ne bi ste bili u dugovima do guse

Нема коментара:

Постави коментар