петак, 9. октобар 2009.

Zajedno

Direktorima javnih i komunalnih preduzeća u Leskovcu predstavljen je danas jedinstveni sistem naplaćivanja komunalnih računa.
Objedinjeno obračunavanje i plaćanje komunalnih računa trebalo bi da zaživi do kraja godine.
Sistem bi smanjio troškove komunalnih preduzeća, kao i troškove samih građana zato što bi računi u zbiru trebalo da budu niži, objasnio je na današnjoj prezentaciji Mihajlo Jovanović, direktor Direkcije za informacione tehnologije i telekomunikacije Pošte Srbije.

„Mi želimo da pre svega građanima i ustanovama ponudimo naš sistem dostave, zbog toga smo i ovde. Poštari bi morali u predviđenom roku da dostave sve račune, i to kao objedinjene elektronske podatke svih komunalnih računa i taksi u jedan papir koji bi bio pregledniji svim građanima“ kaže Jovanović.
Računi za telefon i za električnu energiju će za sada ići odvojeno, ali će zato biti objedinjeni računi za grejanje, vodu, iznošenje smeća i ostalog, jer su to računi koji su upravo vezani za lokalnu samoupravu, tako da je bitno da oni budu uključeni u jedinstven sistem, objašnjava on.

„Sistem će raditi tako da, ono što korisnik uplati, srazmerno iznosu pojedinačnih računa na objedinjenom listiću, rasknižavaće se komunalnim preduzećima, tako da će svako dobijati procentualno učešću u naplati. To znači da i oni građani koji, recimo, duguju za grejanje a iznošenje smeća plaćaju redovno, njima će u taj račun biti uračunat i dug, naravno, kako sam objasnio, proporcionalno“ istakao je Jobanović

Sistem ujedinjene naplate imaće za zadatak da vodi računa i kontroliše naplatu, kao i da eventualno utužuje građane koji neredovno plaćaju račune.
Preuzeto:JUG Press
NIsam siguran da je dobro ako se placa celi racun odjednom.... tesko narod nema para

Нема коментара:

Постави коментар